over

Fons is een ervaren interieurarchitect en meubelontwerper met een holistische kijk op de ontwerpvragen die hem voorgelegd worden. Zijn studie in Denemarken en een blijvende nieuwsgierigheid naar technieken, materialen én maatschappelijke ontwikkelingen staan aan de basis van verrassend heldere oplossingen met een eigentijdse beeldtaal in zijn architectuur, interieurs en meubelontwerpen.

Ruimten waar mensen wonen en/of werken moeten een goed gevoel geven en mee kunnen bewegen met de levensloop van de gebruiker. De Scandinavische benadering van ruimtegebruik, materialen, licht en de menselijke maat zijn sterk voelbaar in de ontwerpen van Fons.

Na zijn studie in Maastricht en in Kopenhagen heeft Fons inmiddels ervaring opgedaan in een breed werkveld. Hij heeft ontwerpen gemaakt voor grote retail projecten, zoals de inrichting van de winkels van De BIJENKORF, het concept ontworpen voor HEMA Internationaal, voor PHILIPS LAC en het concept ‘De Ontmoeting’ voor de bankwinkels en kantoren van de RABOBANK. Lokale multichannel zoals POLLMANN sinds 1890 in de 7straatjes, en WITTEVEEN MENSTORE in de Bakkerstraat. Beide eigenaren zijn jonge, betrokken retailers die echt het verschil willen en kunnen maken. We helpen ondernemers graag met onze visie en ervaring om hun doelen te bereiken.

Revitalisering en transformatie van kantoorpanden en woonhuizen vormen ook een belangrijk deel van het werkveld. Zoals de transformatie van een voormalig wapendepot op de Saksen Weimar kazerne in een helder open kantoor voor JEEN in Arnhem, en het vervlechten van twee grote monumentale stadspanden tot één eigentijds kantoor voor BRUNET ADVOCATEN in Nijmegen. Beide projecten zijn een goed leesbare versmelting van bestaand en nieuw. Het WOONHUIS PARKSTAD, een voormalige stadsboerderij, is een uitgesproken voorbeeld van transformatie en revitalisering. Een woonhuis dat kan meebewegen met de levensfase van de bewoners en het gewenste gebruik.

Voor al zijn interieurs ontwerpt Fons meubilair. Maar ook ontwerpt hij autonome producten, vaak ambachtelijk vervaardigd of in gelimiteerde oplagen geproduceerd. Zijn eerste meubelontwerp is opgenomen in de bekende stoelencollectie van de TU-Delft.

Fons heeft als docent bij diverse masteropleidingen zijn kennis gedeeld met studenten interieurarchitectuur en is bestuurslid geweest van de BNI, Beroepsvereniging Nederlandse Interieurarchitecten, in Amsterdam.

Kenmerkend voor de ontwerpen van Fons Kooymans is dat alle maten deelbaar zijn door 7.

Persoonlijk contact, samenwerking, teamwork, zo pakken we het graag aan. Vanuit een sfeervol monumentaal pand in Arnhem werken we met een klein kernteam. Afhankelijk van de ontwerpopgave betrekken we er aanvullende disciplines bij om het optimale resultaat te bereiken samen met onze opdrachtgevers.